Lovas oktatás

Lehetsz teljesen kezdő vagy gyakorlott lovas, tapasztalt és képzett oktatóink, megbízható lovaink és a festői szépségű táj felejthetetlen élményeket biztosít majd.

Magabiztos lovas tudás megszerzése nem megy egyik napról a másikra. Kitartó gyakorlás, a lovas és a ló összehangolódása, empátia szükséges hozzá. Oktatóink minden esetben türelmesen, nagy odafigyeléssel, egyedi igényekre szabva fordulnak önmagukat kipróbálni vagy fejleszteni kívánó vendégeink felé. Az Equital szinte kivétel nélkül egyedileg oktatja a lovasokat, nem jellemző az osztályban lovaglás. A lovasokat minden esetben a szabályos segítségekre tanítjuk, lovainkat is erre képezzük. A magunk részéről mindent el fogunk követni, hogy több lovas tudással távozz tőlünk, mint amivel érkeztél, akár kezdő akár gyakorlott lovas vagy. Senkit nem veszünk félvállról, senki nem reménytelen.

 • Bevezetés a lovaglás élményébe: séta lovon 6 év alatti gyerekeknek. 3 500 Ft/ 15 perc
 • Futószáras lovaglás: kezdők számára illetve gyerekeknek 6-8 éves kortól már elkezdődhet az érdemi lovaglás oktatása, mely futószáras oktatással kezdődik. Megbízható iskola lovaink állnak a lovasok rendelkezésére. Futószáras oktatásunk 30 perc hosszú. Ára: 7 000 Ft/ 30 perc
 • Osztályban lovaglás: Haladóknak osztályban lovaglást ajánlunk lovas pályáink valamelyikén. Lovardai oktatásaink a legtöbb esetben egyedileg történnek. Lovardai oktatásunk 30 perc hosszú. Ára: 7 000 Ft/ 30 perc
 • Lovas túrák, tereplovaglás*: kizárólag személyes egyeztetés után, megbízható lovas tudással rendelkező vendégek vehetnek részt túráinkon, melyről minden esetben egy próbalovaglás alkalmával győződünk meg! Ára: 7 000 Ft/ óra/ fő

Bérlet árak:

 Az első “ismerkedő” alkalom után lovas bérlet megvásárlásával tudsz nálunk lovagolni.

 • Első ismerkedő óra: 7 000 Ft/ 30 perc
 • Havi bérlet (mely heti 2-3 alkalom lovas oktatásra ad lehetőséget): 45.000 Ft/hó
 • 10 alkalmas bérlet: 70 000 Ft
 • 20 alkalmas bérlet: 130 000 Ft

Ha lovagolni szeretnél nálunk, kérjük az alábbiakat vedd figyelmbe:

 • A lovas felszerelés: Nem várjuk el a kifejezett lovas ruházatot, de zárt cipő és hosszú nadrág mindenképpen szükséges a lóra üléshez. A kobak viselése kötelező, de ha nincs, mi biztosítunk.
 • Klasszikus angol stílusú lovaglást oktatunk, lovainkat is erre képeztük. Más stílusban nem tudsz lovagolni nálunk.
 • Egy adott napon maximum egyszer tudsz lovagolni, azonban – kapacitásinktól függően – nem tudjuk azt számodra garantálni, hogy minden nap biztosan lóra tudsz ülni. Az Equitalban szem előtt tartjuk lovaink fizikai és lelki egészségét, ezért a hosszú távú használhatóságuk érdekében kénytelenek vagyunk korlátozni a napi munkamennyiséget. Valamint azt szeretnénk, hogy az utánad következő vendég is kipihent, egészséges lovon tudjon lovagolni. A vendégeink biztonsága után a lovaink egészsége a legfontosabb a számunkra.
 • Nyári időszakban: 06.15-08.31. között a vasárnap szünnap a lovardában. Ezen a napon nem tudunk lovaglást biztosítani.
 • Szállóvendégek az első lovaglás időpontjait érkezés után tudják egyeztetni és lefoglalni.

Elveink a lovasoktatásban

Bértartás a Balatonnál

Istállónkban angol boxos helyek bérelhetőek. A bértartás tartalmazza a 10 hektáros legelőhasználatot, a takarmányozást és a pályák használatát. A lovak állatorvosi felügyelete és patkolása megoldott. Szakképzett kollégáink vendéglovainkra is nagy figyelmet fordítanak.

Bértartással kapcsolatban keresse Egri Tamást a 06 30 982 5101-es telefonszámon.